Her er de mest vanlige feilene folk gjør når de skal bruke musefeller, og det er enkelt å unngå dem. Så ls deg igjennom listen, og korriger feilene du gjør før du gjør dem…
De fleste har en forventning om at de kun trenger å sette en musefelle opp med ost i, og deretter så tar de livet av musen som plager dem. Stemmer det?
Dessverre er det mange som tenker at ost er det beste, og som tenker at man bare kan slenge opp en musefelle midt på gulvet. Det er feil, og her ser vi hva som skal til for å lykke smed å bli kvitt musene.
For å bli kvitt mus, er alt du trenger å gjøre å sette musefeller og vente til de går i fellen, ikke sant? Tja.
Her er syv vanlige feil folk gjør med musefeller, samt hvordan du kan unngå disse tabbene.
Feil 1: Ødelegge åtet ved å ta på fellen og åtet
Mus kan oppdage din menneskelukt etter at du har tatt på fellen med hånden din. Da vil e være skeptiske og prøve å holde seg unna.
For å forhindre dette bør du bruke hansker når du håndterer åtet og setter ut musefeller. Hansker som brukes til mekking av bil, matlaging, helsetjenester eller oppvask fungerer godt.
Det er også smart å bruke hansker når du skal håndtere feller som fanger mus, for du unngår da sykdommer og smittemuligheter.
Feil #2: Bruke feil åte
Mange tror at ost er den beste musematen. Men det er ikke det…
Glem bildet av mus som spiser ost. Gnagerne er først og fremst nøtte- og frøetere, så musefelleagnet de tiltrekkes sterkest av er peanøttsmør eller nøttepålegg. Men profesjonelt åte som Provoke fungerer bedre over tid.
Musevisa er nok noe av skylden til at folk er forvirret av musefeller og ost.
Feil #3: Bruker for mye åte
Hvis du legger på for mye åte kan skadedyrene stjele noe av det uten å bli fanget i fellen. Spesielt rotter er flinke til det. En mengde musefelleagn på størrelse med ert er akkurat passe – nok til å tiltrekke seg mus, men ikke så mye at de kan spise det uten at fellen løser ut.
Feil #4: Tror musene vil gå i fellen med det samme
Mus er naturlig nok på vakt mot nye gjenstander i områdene de besøker. Du kan la dem bli vant med fellene ved å sette ut lokkemiddel i fellen, men ikke aktivere fellene. Når du ser musene som tar agnet for musefellen, vet du at musefellene er på rett plass og at skadedyrene kommer tilbake til dem. Da er det på tide å sette ut musefellene.
Feil #5: Sett musefellene på feil sted
Det er lett å plassere musefeller på feil sted – ikke gjør den feilen. På grunn av deres medfødte frykt for åpne områder løper musene langs vegger og under skjul av kommoder etc. Plasser derfor musefeller langs med veggene
Åtet bør stort sett vende mot veggen, eller være langs med veggen. Når det er mulig så bør du plassere musefeller i skjulte områder, for eksempel på baksiden av skap eller bak komfyren (trekk ut skuffen under ovnen for enkel tilgang).
Feil #6: Bruker for få musefeller
Mus formerer seg raskt og rasende – de kan produsere seks til syv småmus i et kull så ofte som hver 3. uke. For å stoppe en invasjon av mus, trenger du mer enn noen få musefeller for å eliminere problemet raskt.
Det er derfor det anbefales å kjøpe en pakke med mange musefeller, så du kan slå ned på problemet raskt og effektivt.
Her er et pakketilbud fra Skadedyrproffen der man får mange feller til en veldig hyggelig pris.
Feil #7: Starter sakte
Studier viser at det blir fanget flere mus den første natten du setter ut musefeller i hjemmet enn noen påfølgende natt. Så start kampanjen din for å bli kvitt mus ved å sette ut musefeller uansett hvor du ser tegn på aktiviteten deres, og bruk mange musefeller og noen forskjellige typer musefelleagn for å være sikker på at din «grand opening» blir fangstfull.
Hvis du har startet forsiktig så øk på, og gjerne strø noen solsikkefør rundt der fellene plasseres. Det er med på å lokke musene inn til fellene.
Bruk disse musefelletriksene til å lykkes med musefangsten.